Categorieën
Advies

Waarom counseling Alkmaar!!

Soms zit je niet lekker in je vel. Je hebt last van onzekerheid, angsten of moeite om je emoties te reguleren. Het kan ook zijn dat een relatie niet goed verloopt, dit kan zowel je relatie met je partner zijn, als een werkgerelateerde relatie. Om hier uit te komen kan je de hulp van een counselor inschakelen. Dit is een hulpverlener die mensen weer vooruit helpt in het leven door samen gesprekken te voeren. In die gesprekken krijgt de cliënt inzicht in zijn eigen probleem en ontdekt hij zelf de oplossingen die hij nodig heeft om er weer uit te komen.

Wat doet een counselor precies?

Als je bij een counselor komt, zal hij de cliënt eerst alle ruimte geven om te vertellen over je problemen. Het is voor de cliënt belangrijk om zich veilig te voelen bij de counselor, om zo al zijn gevoelens en problemen te vertellen. De counselor geeft nooit advies. Hij biedt vooral een luisterend oor en stelt vragen aan de cliënt, waardoor de cliënt reflecteert op zichzelf en zo inzichten krijgt. Dit leidt tot oplossingen. Een counselor gaat uit van het zelfgenezend vermogen. De oplossing zit al in de cliënt, alleen hij heeft het zelf nog niet ontdekt. Door de juiste vragen te stellen, komt de cliënt tot deze informatie.

Counselor Alkmaar

Verschil tussen coach en counselor

De termen coach en counselor worden nogal eens met elkaar verward. En dat is ook niet zo gek, omdat een coach wel eens schakelt naar technieken van een counselor en andersom net zo. Een coach is er meer op gericht om de cliënt directe handvatten te bieden om in de toekomst verandering teweeg te brengen. Een counselor richt zich meer op de onderliggende patronen van het probleem. Door daar meer inzicht in te krijgen, weet een cliënt beter hoe hij met zijn probleem om moet gaan. Maar een combinatie van beide is eigenlijk perfect. Door zowel stil te staan als bij het verleden als bij het heden en te richten op de toekomst, kan een cliënt positieve veranderingen bewerkstelligen.

Meer informatie vind jij bij je pure

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *