Categorieën
muziek

De beste acid techno

Acid techno is een subgenre van techno, wat weer voortkomt uit acid house. Acid house is ontstaan in de jaren 80 in de Verenigde Staten in Chicago en Detroit nadat zij in Europa jonge artiesten bezig zagen met de combinatie van Electro en minimal/Industrial.

Roland Corporatie

Roland Corporatie is een Japanse fabrikant opgericht in 1972 in de stad Osaka die voor acid techno zorgt voor het geluid door middel van de elektronische instrumenten, software en andere apparatuur die de fabrikant maakt. Het Europese distributiecentrum zit gevestigd in de Belgische stad Geel.

Subgenre

Acid techno is dus een subgenre wat in de Verenigde Staten meer bestaat uit melodieën waardoor deze Amerikaanse versie meer uitnodigen tot dansen. Het Duitse genre begon met een heel industrial-geluid pas later kwam hier meer dans bij door de opkomst van new wave en house. Over het algemeen is dit subgenre totaal niet bekend bij het grote publiek omdat acid techno een minimalistisch karakter heeft en zangstemmen ontbreken meestal bij dit soort muziek waardoor het door veel mensen niet geluisterd wordt.

De golf

De Verenigde Staten heeft als het ware 3 golven gehad waarin techno een rol begon te spelen hierbij kwamen de sub genres ook langzaam op. De eerste golf waarin Acid techno opkwam, mensen experimenteerde veel om zo bekendheid te krijgen met techno muziek en een nieuwe genre acid techno wat ontdekt was bleek wel een hit. De artiesten die deze opkomst hebben gebracht kregen pas veel later de herkenning dat zij dit hadden ontdekt.

De tweede golf vond plaats rond de jaren 90, met deze golf werd de generatie afro-Amerikanen bedoeld die het stokje over namen. Vele van deze artiesten bleven anoniem en de acid techno kreeg hierdoor een agressiever geluid.

De derde golf was eind jaren 90 en deze eindigde ook weer snel. Hierna nam acid techno een duikvlucht en bleef het eigenlijk alleen nog bij liefhebbers bestaan. Techno heeft nooit een grote doorbraak bij het publiek gehad waardoor ook het sub genre acid techno al snel weer verdween. Veel Dj’s proberen dit genre weer doen oplaaien door het in hun mixen te gebruiken.

Nederland

Een bekende Nederlandse DJ die acid techno gebruikt is DJ Djax/Miss Djax, in het dagelijks leven beter bekend als Saskia Slegers. Ze staat bekend als een van de pioniers in Nederland en heeft een eigen label Djax Records waar ze alleen haar eigen muziek nog produceert en haar sub label Djax Up-Beats.

Evenementen in Nederland die acid techno gebruiken zijn Awakenings, I Love Techno, Extrema Outdoor en GDWS. In Nederland zitten verder twee herstelcentra voor de Roland instrumenten, in Zeeland en in Limburg.

 Acid techno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *